Kurv

Snedkeriet i Odense

SkabRums produktion er dansk. Vores produkter bliver bygget på snedkeriet i Odense af vores dygtige snedkerteam. Fra træet leveres, til det færdige produkt bliver sendt til dig, har snedkerne savet, høvlet og pudset i mange timer for at lave et grundigt håndværk specielt til dig.


Produktionsprocessen er båret af snedkeriets kærlighed til håndbyggede møbler og til den danske møbeltradition - og det uagtet at der - foruden fynsk - er både new zealandsk og tysk blod i årerne på snedkerteamet. 

Fakta om træ fra snedkeriet

Træ er omdrejningspunktet for SkabRums produkter. Vi bygger for tiden i eg, røget eg, birkekrydsfiner og bambus*. 


Træ er et levende materiale, som påvirkes af omgivelserne og ændrer sig afhængigt af årstider, temperatur og luftfugtighed. Ubehandlet træ tåler ikke direkte vandpåvirkning men er modstandsdygtigt over for fugt. I tilfælde af meget fugtige omgivelser bør massivtræ derfor påføres en neutral olie, der giver en smuds- og vandafvisende overflade. Læs om oliebehandling


For røget eg gælder, at farven kan variere fra brun, mørkebrun til sort. Eg bliver “røget” i et kammer med ammoniak-dampe, som går i forbindelse med garvesyren i egetræet. Dybden i farven er afhængig af tiden i kammeret og mængden af garvesyre i egetræet. 


* Bambus er ret beset en græsart - ikke en træsort.