Kurv

Om birkekrydsfiner

Skrevet af Tanja Hattens d.


Mange af SkabRums møbler bliver bygget i birkekrydsfiner. Det gælder eksempelvis vores anretterbord, skabsreolen i moduler, skrivebordet og spisebordet. Det gør vi, fordi birkekrydsfiner er rigtig pænt og enkelt i sit udtryk, men også fordi "det er et godt materiale at arbejde med, når løsninger skal skræddersyes” (citat fra vores snedkeri). For trænørdernes skyld og for de, der bare er nysgerrige, har vi researchet lidt mere omkring birkekrydsfiner:


Birkekrydsfiner fremstilles typisk af russisk eller finsk birk og består af træplader, der er lavet af flere tyndere lag træ. Kendetegnet ved krydsfiner er, at det er opbygget symmetrisk og fremstillet ved at sammenlime et ulige antal af krydsende finerer, så de to yderste finerlag har samme retning. I princippet er det kun yderfinererne, der er pæne i overfladen, ligesom de er de mest bestandige og har den største styrke. Kvaliteten på krydsfiner kvalificeres derfor også på baggrund af yderfinerernes kvalitet. Man kan lave krydsfiner af mange forskellige træsorter. I Danmark bruger vi primært birk, bøg og fyr. Man kan også få krydsfinerplader, der er brandhæmmende og skudsikre. Det gør vi det ikke så meget i hos SkabRum (endnu?) ;-)


Birketræ er også anvendt til denne 360 graders stol (billedet nederst), som vi faldt over på en møbelmesse i Milano. Stolen har en trippel-funktion og er tænkt som en gyngestol til børn, en stol til voksne og en hylde til sko & tasker, alt afhængigt af hvordan den vendes. Stolen er måske mere sjov end smuk, men designeren var i hvertfald top-nuttet!Ælde indlæg Nyeste indlæg


1 kommentar


  • Very good forum.Much thanks again. Really Great. Jenson

    Williamdit d.

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes, inden de bliver vist